top of page

Wat is dat eigenlijk juist, voedings- en dieetkunde?

Bij Dieetkunde, of breder, Voedings- en Dieetkunde, kijken we naar de invloed die voeding en dieet heeft op de gezondheid. Het gaat niet alleen om algemene gezonde voeding, maar ook om voedingsadviezen gerelateerd aan specifieke situaties of pathologieën. Door dieper te kijken naar iemands voedingskeuzes in combinatie met de gezondheidstoestand, kan een diëtistische diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt en andere zorgverleners wordt een behandelplan opgesteld om de voedings- en gezondheidsstatus te verbeteren.

Hoe gaan wij te werk?

Intake consultatie: samen brengen wij uw gezondheidstoestand in kaart

We nemen uw gezondheidsinformatie door, bespreken waaruit uw huidige voedingspatroon bestaat en welke andere factoren uw gezondheid kunnen beïnvloeden (zoals beweging, slaap, stress, ...). Afhankelijk van de situatie kunnen we enkele antropometrische metingen uitvoeren, zoals lengte, gewicht en tailleomtrek. U verlaat deze sessie met een aantal actiestappen waar u direct mee aan de slag kunt. 

Een afspraak boeken kan via deze link

 

Tweede consultatie: uw persoonlijk actieplan

Tijdens het tweede consult ontvangt u, op basis van uw intakegesprek, uw persoonlijk actieplan met korte- en langetermijndoelen. Dit stappenplan houdt rekening met uw specifieke situatie en kan documenten bevatten zoals een voedingsschema, recepten, productaanbevelingen, .... Samen bekijken wij uw persoonlijke actieplan en passen dit indien nodig aan.

 

Opvolg consultaties: 

Tijdens deze sessies kijken we naar uw voortgang en passen we indien nodig uw actieplan aan. De frequentie van de opvolgsessies is afhankelijk van individuele situaties en behoeften.

bottom of page