top of page

Karen Uvin

Oedeemtherapie

Respiratoire kinesitherapie en revalidatie bij baby's, kinderen en volwassenen
Hyperventilatie

Cardiovasculaire revalidatie, pre- en postoperatieve begeleiding

Taping

PastedGraphic-2.tiff

Als kinesitherapeut specialiseerde ik me in de "Inwendige aandoeningen". Mijn bijzondere interesse voor de motor van het lichaam, het hart, met hieruit volgend de bloedcirculatie van slagaders naar aders. Ook de lymfevaten spelen hierin een grote rol, zij zorgen er mede voor dat het vocht zich in de weefsels niet opstapelt. Bijkomend zijn er de longen die ons hele systeem van zuurstof voorzien. Voor een goede werking van onze organen, spieren en gewrichten moeten bovenstaande systemen goed functioneren. In sommige gevallen van defecten in één van deze systemen kan kinesitherapie hulp bieden. Meer info hieromtrent is te vinden onder de rubrieken Kinesitherapie en Doelgroepen. 
Sinds enige tijd richt ik me ook met passie op de pre- en postnatale begeleiding van de zwangere vrouw, de baby en niet te vergeten de partner. Uit eigen ervaring werd ik overtuigd van de meerwaarde van enerzijds het ondersteunen van de zwangere vrouw en de voorbereiding op de bevalling en anderzijds het begeleiden en reconditioneren/optrainen van de jonge moeder, dit zowel op fysiek als mentaal vlak.
In dit alles staan multidisciplinaire aanpak en open communicatie voor mij centraal: samen en met de ogen in dezelfde richting gericht, bereiken we meer.
Buiten het werken in de Driehoek, werk ik ook voor het OLV Ziekenhuis te Asse, waar ik me voornamelijk bezighoud met de cardiale revalidatie en het afnemen van inspanningstesten.

bottom of page