top of page

Bieke Samijn

Pelvische reëducatie bij kinderen en volwassenen

Onderzoek binnen de pediatrische urologie

Bieke Samijn: CV
IMG_2948_edited_edited.jpg
Bieke Samijn: Diensten

Ik was altijd al een ‘waarom?’-kindje dat zich duizendmaal afvroeg waarom iets op een bepaalde manier werkte. Van hieruit groeide mijn passie voor het menselijk lichaam en de kinesitherapie. Het boeit me te zoeken hoe ons lichaam werkt en waar en hoe het kan mislopen. Door de oorzaak van de klachten te vinden, kan er samen met de patiënt gezocht worden naar een aangepaste en individuele behandeling.
Reeds tijdens mijn studies merkte ik een bijzondere interesse voor bekkenbodemkinesitherapie: een onderdeel van de inwendige kinesitherapie waar er nog veel taboes rond zijn, maar dat zo belangrijk is voor het totaal functioneren van het lichaam. Ik heb mij dan ook gespecialiseerd binnen de bijzondere bekwaamheid pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie waarbij man, vrouw en kind terecht kunnen met plas-, stoelgangs- en/of seksuele problematiek. Ook het begeleiden van vrouwen tijdens de zwangerschap en na de bevalling maken deel uit van mijn interessegebied.
Naast het werk in de Driehoek, werk ik in het UZ Gent, waar ik mij bezighoud met plas- en stoelgangsproblematiek bij kinderen. Dit domein bracht mij ertoe om in 2019 mijn doctoraat te behalen over plasproblematiek bij kinderen met een beperking. Tot op heden ben ik nog steeds actief binnen (wetenschappelijk) onderzoek. Daarnaast ben ik ook verbonden aan de opleiding kinesitherapie als vaste praktijklesgever.

Bieke Samijn: Over
bottom of page